תופעות לוואי וכאבים אחרי הזרקת חומצה היאלורונית

תופעות לוואי וכאבים אחרי הזרקת חומצה היאלורונית

טיפולים העושים שימוש בחומצה היאלורנית הפכו לשכיחים מאוד בימינו. טיפולים אלו מאפשרים לתת פתרונות להצערת עור הפנים. בעזרת החומצה ההיאלורנית ניתן לטפל בשקעים באזור העיניים, לתקן פגמים באף, לסתת את הלסת והסנטר, להעלים קמטים וליהנות ממראה עור בריא ורענן יותר. אך בעוד הטיפולים נחשבים לדבר שכיח, עלינו להיות מודעים לתופעות הלוואי, אם ישנן.

לפני שנדבר על תופעות הלוואי של חומצה היאלורנית, חשוב שנסביר במה מדובר. חומצה היאלורנית היא חומר הנמצא בגוף האדם באופן טבעי, כך שזהו אינו חומר זר לגוף האדם. החומצה נמצא ברקמות שונות בגוף (רקמות חיבור, רקמות אפיתליות ועצביות). בגופו של אדם ממוצע השוקל כשבעים ק“ג אנו צפויים למצוא כ 15 גרם של חומצה היאלורנית. החומצה מוכרת למדע עוד משנות השלושים של המאה הקודמת, ולפני כשלושים שנה היא נכנסה לשימוש רפואי הכולל גם רפואה אסתטית. גם תעשיית המזון עושה בה שימוש נרחב. אחת התכונות הבולטות של החומצה היא ספיגת הנוזלים, החומצה ספוגת פי 1000 נוזלים ממשקלה; לכן היא מתאימה בתור חומר מילוי.

כאבים במהלך הטיפול

טיפול בחומצה היאלורנית בפנים אינו נחשב לדבר כואב. אך הטיפול נעשה בהזרקה והדבר יוצר תחושת אי נעימות. לכן על מנת להפחית את תחושת האי נעימות ותחושות הדקירה נעשה שימוש בחומר מאלחש. תיתכן תחושת כאב קלה ומקומית לאחר הטיפול, אך לא צפויים כאבים משמעותיים. כמו כן ניתן לחזור לשגרה מייד בסיום הטיפול.

תופעות לוואי חומצה היאלורנית

לחומצה היאלורנית אין תופעות לוואי משמעותיות. תופעות הלוואי השכיחות הן אדמומיות, נפיחות, כאב מקומי ושטף דף. מרבית תופעות הלוואי עוברות בפרק זמן של מספר שעות עד מספר ימים.
תיתכן הימשכות של התופעות למשך תקופה של יותר משבוע, אך זה נחשב לדבר נדיר. גם תגובות אלרגיות נחשבות לדבר נדיר. במקרה ונגרם זיהום במהלך הטיפול ניתן לטפל בו באמצעות אנטיביוטיקה.

לעתים נוצרים גושים, או טעויות בהזרקה, אלו מטופלים באמצעות אנזים הגורם לפירוק החומצה ההיאלורנית.

על מנת למנוע סיבוכים יש להימנע מהזרקת החומצה לתוך אזורים דלקתיים, זיהומים או במקרים של הרפס פעיל. במידה והמטופל נמצא בסיכון להתפרצות הרפס, יש להשתמש בתרופות מונעות לפני ואחרי הטיפול. במידה ואתם מטופלים בתרופות מדללות דם, יש להיוועץ ברופא בטרם הטיפול.

ומה לגבי נשים בהיריון או נשים מניקות? לא קיים מידע רפואי הבוחן את השפעת החומצה על היריון או הנקה. אך על מנת למנוע סיכונים, רופאים רבים מעדיפים להימנע מלהזריק במהלך היריון או הנקה.

האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית מזהיר כי הסכנה העיקרית בשימוש בחומצה היאלורנית היא שימוש לא מקצועי ולא אחראי. לכן חשוב לבצע את הטיפול על ידי אנשים שהוסמכו לביצוע טיפולים אלו ונמצאים תחת פיקוח משרד הבריאות.

אוהבים את המאמר הזה?

שתף בפייסבוק
שתף בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו בפינטרסט

השאר תגובה

איך נוכל לעזור?